1 kg filetů z tresky
2 lžíce kapary
1 cibule, drobně nakrájet
1 lžíce drobně krájené chilli papričky
750 g rajčat z konzervy
2 lžíce zelené petržele, hrubě nakrájet
2 lžíce čerstvé máty, hrubě nakrájet
½ lžičky soli
slunečnicový olej na smažení
Na pánvi rozehřát menší množství slunečnicového oleje, osmažit filety, z každé strany 3 minuty, dát na talíř, přikrýt alobalem.
Na pánvi rozehřát 3 lžíce oleje, přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat chilli, rajčata i se šťávou, kapary, sůl, rajčata rozmačkat, dusit 15 minut.
Přidat tresku, prohřát.
Prezentace: na talíř položit porci tresky, přelít omáčkou, posypat petrželí a mátou.
Příloha: bílé pečivo.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




