4 x 200 g plátky krkovičky vysoké 2,5 cm
1 konzerva ananasových kroužků
50 g cukru
60 ml sojové omáčky
1 stroužek česneku, rozmačkat
½ lžičky pepře
Smíchat sojovou omáčku, cukr, česnek, šťávu z konzervy.
Do marinády naložit maso, dát na noc do ledničky.
2 hodiny před grilováním vyndat maso z marinády, zakryté nechat ležet na talíři.
Grilovat 8 minut na jedné straně, otočit a grilovat 6 minut na druhé straně.
Při grilování maso potírat marinádou, i syrovou stranu.
Ogrilovat i kolečka ananasu.
Prezentace: na grilované maso položit grilovaný ananas.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







