(“smíchané a vařené”)
1 kg hovězího hrudí nebo kližky
1 kg vepřového ramínka
1,5 l hovězího vývaru
2 lžíce sádla
3 cibule hrubě nakrájet
4 celerové stonky, nakrájet na větší díly
4 mrkve, hrubě nakrájet
1 kg malých brambor, oškrábat
3 bobkové listy
6 zrnek celého pepře
pepř
sůl
Maso opepřit, osolit.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat maso, důkladně osmažit ze všech stran.
Maso zalít horkým vývarem tak, aby bylo zcela zakryté.
Přidat, cibuli, celer, bobkové listy, celý pepř,
Přivést k varu, pomalu vařit 1 hodinu.
Přidat mrkev, brambory, vařit do změknutí masa.
Maso vynadat, položit na talíř, přidat mrkev, brambory, přikrýt alobalem.
Vyndat celer, cibuli, bobkové listy, celý pepř vyhodit.
Vývar dále vařit, zredukovat na polovinu, dochutit pepřem, solí.
Prezentace: maso nakrájet na plátky, naskládat na mísu, kolem masa položit brambory a mrkev. Omáčku dát do omáčníku. Do misek dát sýrovou omáčku a salsa verde.
Víno: Cabernet Sauvignon