1 kg syrových brambor, oškrábat, nakrájet na čtvrtky
0,5 kg kysaného zelí, vyždímat, překrájet
1 cibule, drobně nakrájet
4 lžíce sádla
6 lžic škvarků, prohřát
2 lžičky kmínu
1 lžička cukru
sůl
Brambory vložit do osolené vroucí vody s 1 lžičkou kmínu, uvařit doměkka.
V kastrolu rozpustit 1 lžíci sádla, přidat cibuli, smažit 5 minut, míchat, přidat, zelí, cukr, sůl mírně podlít vodou, dusit do měkka.
Uvařené brambory rozšťouchat s 1 lžící sádla, vmíchat obsah kastrolu.
Vmíchat škvarky.
Prezentace: porce přelévat zbylým rozpuštěným sádlem.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







