1 kg filetů z tresky (vhodný je i kapr)
3 dcl vody
½ kg brambor, oškrábat, nakrájet na tenké plátky
15 dkg černých oliv bez pecek, podélně přepůlit
1 cibule, nakrájet na plátky
8 dkg kapary, namočit do teplé vody
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
1 celerová nať, nakrájet na tenká kolečka
6 rajčat, oloupat, nakrájet na silnější plátky
1 sušené rajče, nakrájet na proužky
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
Ve větším kastrolu rozehřát máslo a olivový olej, přidat plátky cibule, černé olivy, rajčata, sušené rajče, petržel, celerovou nať, pepř, sůl, vodu, dusit 15 minut. Přidáme filety tresky tak, aby byly zakryté zeleninou a ponořené v tekutině, přidat brambory, případně doplnit horkou vodu. 
Dusit 20 minut na mírném ohni, 5 minut před dokončením přidat kapary.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
