1 úhoř, stáhnout kůži, očistit, opláchnout, osušit, nakrájet špalíky cca 7 cm
1 citrón
1½ lžíce hladké mouky
hrst zelené petržele, drobně nakrájet
máslo na smažení
kmín
sůl
Porce úhoře osolit, posypat moukou, kmínem.
Na pánvi rozpustit máslo, porce osmažit.
Příloha: vařené brambory.
Prezentace: na polovinu talíře dát porci brambor, brambory přelít rozpuštěným máslem, posypat zelenou petrželí, na druhou polovinu talíře položit porce úhoře. 
Na malý talířek položit citrón nakrájený na osminky.
Víno: Sauvignon, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
