1 kapr, rozdělit na porce
2 cibule, nakrájet na kolečka
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, hrubě nakrájet
2 bílé papriky, nakrájet na proužky (ne červené nebo žluté nebo zelené)
1 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
3 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
2 lžíce másla
rybí nebo zeleninový vývar
5 zrnek pepře
2 bobkové listy
pepř
sůl
Porce kapra opepřit, osolit.
Ve větším kastrolu rozpustit máslo, porce ryby prudce osmažit, rybu vyjmout, položit na talíř.
Do kastrolu přidat papriku, smažit 1 minutu, přidat cibuli, smažit 4 minuty cibuli, přidat rajčata, celý pepř, bobkový list, mírně osolit, dusit 10 minut, míchat.
Přidat porce ryby, podlít vývarem, dusit, až je maso měkké, cca 12 minut.
Příloha: bílé pečivo, rýže.
Víno: Veltlínské červené rané, jakostní nebo kabinet.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
