pstruzi, líni, tloušti, štiky, sledi, atd.
tolik ryb, aby se vešly vedle sebe do pekáče, odstranit hlavy
1½  lžíce mouky
1 lžíce kmínu
4 lžíce slunečnicového oleje, nebo 2 lžíce másla
pepř
sůl
zeleninový nebo rybí vývar na podlití
alobal
Na dno pekáče položit alobal, na alobal rozetřít olej, nebo máslo, posypat solí a trochou kmínu.
Ryby osolit, obalit v mouce, posypat kmínem.
Na pánvi rozehřát část tuku, ryby postupně po obou stranách osmažit. 
Ryby narovnat do pekáče, mírně podlít.
Pekáč alobalem, vložit do trouby rozehřáté na 180°C, dusit cca 20 minut.
Občas ryby přelévat výpekem, 5 minut před dokončením přípravy pekáč odkrýt.
Příloha: vařené brambory.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
