4 větší rybí filety (kapr, treska, makrela)
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
rostlinný olej na smažení (ne olivový)
Pasta
1 lžíce sardelové pasty
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
1 lžička sladké mleté papriky
½ lžičky cukru
1 lžička octa
Suroviny na pastu dát do mísy, promíchat.
Pastou potřít osušené rybí filety, nechat 10 minut ležet.
Na pánvi dobře rozehřát větší množství oleje, filety osmažit z obou stran, 2 minuty z každé strany.
Lehký bramborový salát
12 brambor, uvařit ve slupce, nechat vychladnout, nakrájet na plátky
3 vejce, uvařit natvrdo, nakrájet na plátky
2 jarní cibulky, drobně nakrájet
pepř
sůl
Do mísy dát plátky brambor, opepřit, osolit, přidat vejce, cibulku, lehce promíchat.
Zalít zálivkou.
Zálivka na salát
4 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička citrónové šťávy
½ lžičky mletého pepře
¼ lžičky soli
Suroviny dát do mísy, prošlehat.
Příloha: lehký bramborový salát.
Víno: Rulandské modré.