4 větší rybí filety (kapr, treska, makrela)
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
 rostlinný olej na smažení (ne olivový)
Pasta
1 lžíce sardelové pasty
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
1 lžička sladké mleté papriky
½ lžičky cukru
1 lžička octa
Suroviny na pastu dát do mísy, promíchat.
Pastou potřít osušené rybí filety, nechat 10 minut ležet.
Na pánvi dobře rozehřát větší množství oleje, filety osmažit z obou stran, 2 minuty z každé strany.
Lehký bramborový salát
12 brambor, uvařit ve slupce, nechat vychladnout, nakrájet na plátky
3 vejce, uvařit natvrdo, nakrájet na plátky
2 jarní cibulky, drobně nakrájet
pepř
sůl
Do mísy dát plátky brambor, opepřit, osolit, přidat vejce, cibulku, lehce promíchat.
Zalít zálivkou. 
Zálivka na salát
4 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička citrónové šťávy
½ lžičky mletého pepře
¼ lžičky soli
Suroviny dát do mísy, prošlehat.
Příloha: lehký bramborový salát.
Víno: Rulandské modré.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
