- 1 ½ kg ramínka
- 1 ½ l mléka
- 50 g másla
- 1 kousek skořice
- ½ lžičky rozmarýnu
- ½ lžičky šalvěje
- 6 stroužků česneku, rozmačkat
- 2 proužky citrónu
- hladká mouka na zaprášení
- 1 lžíce sádla
- pepř
- sůl
1. Předehřát troubu na 180°C.
2. Maso opepřit, osolit, zaprášit moukou.
3. Na pánvi rozpustit lžíci sádla, maso opepřit, osolit, osmažit na pánvi ze všech stran.
4. Maso přendat do pekáče, přidat máslo a všechny ostatní položky.
5. Dát do trouby asi na 3,5 hodiny, občas polévat, ze stěn pekáče odstraňovat přípek.
6. Hodinu před dopečením odstranit poklici.
7. Vyndat maso, scedit omáčku.
Příloha: bramborová kaše, šťouchané brambory.