- 750 g vepřové kýty, nakrájet na proužky
- 2 lžíce sádla
- 3 cibule, nakrájet na proužky
- 100g sladkokyselých okurek
- 100g sterilovaných kapií, nakrájet na proužky
- 80 g feferonek, nakrájet
- 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- 2 dcl hovězího vývaru
- provensálské koření
- pepř
- sůl
1. Na pánvi rozehřát vždy část sádla a po částech smažit maso, dát do sítka okapat.
2. V kastrolu rozehřát máslo, osmažit kapii, cibuli, přidat rajčata, přidat koření, vývar, dusit 5 minut.
5. Přidat maso, promíchat
Příloha: vařená rýže, vařené brambory, pečené brambory, chleba.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




