1 kg vepřového ramínka, nakrájet na kostky 2,5 cm
0,4 vývaru z bílých kostí, pokud není, tak hovězího vývaru
1 cibule, drobně nakrájet
2 mrkve, nakrájet na tenká kolečka
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
½ lžičky kmínu
pepř
sůl
V tlakovém hrnci rozehřát máslo, přidat cibuli, smažit 6 minut, přidat mouku, zředit vývarem, přidat maso, kmín, opepřit, osolit, dusit 20 minut. Odpustit tlak, promíchat.
Přidat mrkev, dusit bez tlaku, až je mrkev měkká. Dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařené brambory.
Víno: Neuburgské.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




