- 1/3 hrnku medu
- ¼ hrnku sojové omáčky
- 1 lžíce octa, raději 1 lžičku
- 2 lžičky maizeny
- ¼ lžičky lupínků chilli nebo čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžičky čerstvě krájeného zázvoru
- 1 červená paprika, drobně nakrájet
- 1 kg krevet
- 3 cibule, nakrájet na kousky 2,5 cm
- 12 lžic rýže
1. Smíchat med, sojovou omáčku, ocet, maizenu, červený pepř, dát stranou.
2. Rozpálit wok osmažit zázvor, česnek, přidat červenou papriku a míchat 1 minutu.
3. Přidat cibuli, krevety, míchat 1 minutu.
4. Přidat omáčku a provařit.
Příloha: vařená rýže.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál





