2 králíci, nakrájet na porce
4 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
6 dcl vývaru z králíka (hlavy, ořez)
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, krájet na tenké plátky
4 stroužky česneku česnek, rozmačkat
4 mrkve, nakrájet na plátky
0,5 kg čerstvých hub, nakrájet na plátky
2 lžíce čerstvé petržele, drobně nakrájet
¼ lžičky tymiánu
1 lžička provensálského koření
4 bobkové listy
5 zrnek celého pepře
2 lžíce sádla
kousek másla
pepř
sůl
Rozehřát troubu na 180°C.
Porce králíka osolit, opepřit, obalit v mouce.
Rozehřát pánev, přidat lžíci sádla, postupně ze všech osmažit porce králíka.
V kastrolu rozehřát 1 lžíci sádla, přidat mrkev, smažit 3 minuty, míchat, přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přidat celý pepř, bobkové listy, tymián, provensálské koření, houby, smažit 3 minuty, přidat česnek, když zavoní přidat víno, zredukovat na 1/3.
Do pekáče vložit směs zeleniny a hub, přidat osmažené porce králíka, zakrýt pekáč, dát do trouby na 1 hodinu.
Vyndat maso, odstranit bobkové listy, celý pepř, šťávu rozmixovat, pokud je potřeba zředit vývarem, prohřát, odstavit z plotny, vmíchat máslo, dochutit pepřem, solí.
Příloha: opečené brambory, šťouchané brambory.
Víno: Muškát moravský.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
