- 1 králík, nakrájet na díly, které budou podávány
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- pepř
- sůl
Marináda
- 4 dcl bílého vína
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 bobkové listy
- 1 lžička tymiánu
- ¼ lžičky majoránky
- 3 stroužky česneku, rozmačkat
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- pepř
- sůl
Všechno smíchat, přelít přes maso, nechat ležet 12 hodin, občas přelévat.
1. Vyndat králíka z marinády a osolit, opepřit, marinádu uchovat.
2. V tlakovém hrnci rozpustit sádlo, osmažit cibuli, až začne hnědnout, přidat česnek, přidat maso, osmažit.
3. Do tlakového hrnce, přidat marinádu, vývar, dusit 30 minut. Do hotového pokrmu vmíchat škrob, dochutit pepřem a solí.
Příloha: rýže, bílé pečivo.
Víno: Tramín.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




