Dejte prostor skopovému ve Vaší kuchyni. Češi pomalu zapomínají jak skopové připravovat. Mají vinu předsudky? Zbavte se jich a připravte si třeba skopovou kýtu nebo skopové plecko.
- 1 kg jehněčí plece bez kosti
- ½ kůry citron, drobně nakrájet
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 1 svazek rozmarýnu, drobně nakrájet, nebo 1 lžička sušeného
- ½ l bílého vína
- 6 lžic olivového oleje
- 200 g cibule, nakrájet na kostky
- 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na čtvrtiny
- pepř
- sůl
1. Smíchat citrónovou šťávu, kůru, česnek, rozmarýn, víno, 4 lžíce olivového oleje, vložit maso a dát do ledničky na 24 hodin.
2. Maso vyndat, okapat, přelít 2 lžícemi olivového oleje, dát do pekáče, 20 minut péct při 200°C.
3. Do pekáče přidat cibuli, rajčata a ½ marinády, opepřit, osolit, teplotu na 160°C, dusit 1 hodinu, přidat zbytek marinády.
4. Sundat víko pekáče, dopéct 10 minut. 
Víno: Cabernet Sauvignon; Merlot.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				

