80 dkg jehněčího
hovězí vývar na podlévání
1 cibule, drobně nakrájet
1 lžíce kvalitního rajského protlaku
1 lžíce másla
1 lžička mleté papriky
1 dcl smetany na šlehání
pepř
sůl
Maso nakrájet na kostky 2,5 cm, opepřit, osolit.
V kastrolu rozpustit máslo, přidat cibuli, smažit 4 minuty, přidat mletou papriku, promíchat. Přidat maso, míchat, vydusit šťávu, kterou pustí, přidat mouku, promíchat, přidat horký vývar, rajčatový protlak, dusit doměkka, podlévat horkým vývarem, občas zamíchat.
Hotový pokrm dochutit pepřem, solí, odstavit z plotny, vmíchat smetanu.
Příloha: kynutý knedlík, bramborové noky.
Víno: Cabernet Sauvignon; Merlot.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




