1 kg skopové plece nebo krku, nakrájet na kostky 3 cm
1 l masového vývaru
100 g špeku, drobně nakrájet
1 lžíce sádla
3 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžíce mleté papriky
1 lžička kmínu
1 lžička majoránky
pepř
sůl
V tlakovém hrnci rozehřát sádlo, přidat po částech maso, prudce osmažit ze všech stran.
Maso vyjmout dát na talíř.
Do hrnce přidat špek, cibuli, smažit, až cibule začne mírně hnědnout cca 10 minut, míchat.
Přidat mletou papriku, kmín, promíchat, přidat část vývaru, promíchat, až se paprika rozpustí.
Přidat maso i se šťávou, kterou pustilo, dostatečné množství vývaru, opepřit, osolit, promíchat.
Tlakový hrnec uzavřít, dusit 30 minut.
Tlakový hrnec otevřít, obsah promíchat, případně zředit horkým vývarem, promíchat, přidat česnek, provařit.
Přidat majoránku, promíchat, dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, bramborové knedlíky.
Víno: Frankovka.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




