300 g fazolek
1 cibule, drobně nakrájet, propláchnout ve studené vodě
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na kostičky
300 g drůbežího vařeného nebo pečeného masa, nakrájet na kostičky
zálivka vinaigrette
pepř
sůl
Fazolky přepůlit, dát do vařící osolené vody, vařit 10 minut, slít do síta, nechat okapat, dát do mísy.
Do mísy přidat cibuli, rajčata, maso, promíchat, přelít zálivkou, opepřit, osolit, promíchat
Zálivka vinaigrette
6 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce citrónové šťávy
½ lžičky cukru
1 lžíce drobně krájené zelené petržele
Našlehat olej s octem, přidat petržel.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




