80 dkg vysokého roštěnce
2 lžíce sádla, nebo podle potřeby
hovězí vývar na podlití
1 cibule, nakrájet na proužky
1 cibule, drobně nakrájet
8 dkg špeku, nakrájet na proužky
3 dkg špeku, nakrájet na kostičky
½ lžíce hladké mouky na posypání roštěnek
1 lžíce mouky, na jíšku
1 lžička mleté papriky
5 zrnek celého pepře
pepř
sůl
Roštěnec nakrájet na plátky, rozklepat, okraje naříznout, opepřit, osolit.
Na roštěnky položit proužky špeku a proužky cibule, zavinout, zavázat nití, posypat mletou paprikou a moukou.
Na pánvi rozpustit 1 lžíci sádla, přidat roštěnky, osmažit ze všech stran.
V tlakovém hrnci rozehřát 1 lžíci sádla, přidat drobně krájený špek, drobně krájenou cibuli, smažit 4 minuty, míchat, přidat roštěnky.
Přidat celý pepř, dostatek hovězího vývaru, dusit 25 minut.
Do výpeku na pánvi přidat 1 lžíci mouky, míchat 1 minutu, zředit vývarem, scedit do menšího kastrolu, vařit 25 minut, ředit podle potřeby.
Roštěnky vyndat na talíř, odstranit nitě, šťávu scedit k provářené jíšce, provařit.
Omáčku dochutit pepřem a solí.
Příloha: vařená rýže, bramborové knedlíky.
Víno: Modrý Portugal.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
