0,5 dcl mléka
0,5 dkg polohrubé mouky
2 vejce
1 žloutek
špetka muškátového květu
½ hrsti zelené petrželky, drobně nakrájet
máslo na vymazání hrnku
V mléce rozmíchat vejce a žloutek, míchat 15 minut.
Vmíchat muškátový květ a petrželku.
Vymazat hrnek máslem, vlít rozmíchaná vajíčka, zakrýt pokličkou.
Do většího hrnce vložit pařník na knedlíky, přidat vodu, na pařník postavit hrnek s vajíčky, hrnec zakrýt poklicí a vařit 30 minut.
Sedlinu vyklopit, nakrájet na proužky.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




