600 g drštěk předvařených, nakrájet na nudličky
20 dkg uzeného libového masa, nakrájet na kostičky
2 l hovězího vývaru
1 menší cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, drobně nastrouhat
½ mrkve, nakrájet na tenké plátky
1 menší petržel, nakrájet na tenké plátky
1/8 celere, nakrájet na tenké plátky
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
5 zrnek pepře
1 bobkový list
½ lžičky zázvoru
1 lžička majoránky
1 lžíce zelené drobně krájené petrželky
pepř
sůl
V hrnci krátce opražit mouku, přidat máslo, udělat jíšku.
Jíšku zředit vývarem, přidat zbytek vývaru, přidat dršťky, uvést k varu.
Přidat mrkev, petržel, celer, uzené maso, zázvor, vařit, až je uzené měkké.
Přidat česnek, majoránku, provařit.
Ochutit pepřem a solí, přidat zelenou petrželku.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




