Na maso
- 450 g panenky, nebo kvalitního vepřového masa, nakrájet na proužky 2 cm
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce suchého sherry
- 1 vejce
- 2 lžičky zázvoru
Na rýži
- 12 lžic rýže, propláchnout
- 1/4 hrnku čínských hub, namočit
- 1 lžíce sádla
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1 velká cibule, drobně nakrájet
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 vajíčka
- 1/4 hrnku hrášku
- 3 litry vody
- pepř
- sůl
Na pečení
- 3 lžíce sádla
- 1 ½ lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce mouky
- 240 g jedlých hrachových lusků (fazolky)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce vody
- 1 lžička cukru
- 1 lžička zázvoru
- 2 cibule, nakrájet na proužky na ozdobu
Maso
1. Maso opepřit
2. V míse smíchat všechny položky na maso a vmíchat maso. Nechat ležet 30 minut.
3. Po částech osmažit maso, dát do sítka okapat. 
4. Osmažit lusky, nebo fazolky.
5. Smíchat sójovou omáčku, kečup, worcestrovou omáčku, vodu, cukr, ½ lžičky kukuřičného škrobu, zázvor a provařit, pak 
    přidat osmažené maso.
Rýže
1 Namočit houby a nakrájet na tenké proužky.
2. V kastrolu rozpálit 1 lžíce sádla, přidat zázvor a cibuli, přidat houby, smažit 2 minuty. Přidat cukr, sůl, sójovou omáčku, 
    vodu. Přidat rýži a rýži uvařit.
3. Na pánvi umíchat vejce, osolit a opepřit, přidat hrášek, vmíchat do uvařené rýže.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
