80 dkg jater
4 dcl hovězí vývar na podlévání
1 cibule, drobně nakrájet
1 dcl mléka
1 lžíce sádla, na smažení
½ lžíce másla
½ lžíce hladké mouky
½ lžičky kmínu
pepř 
sůl
Játra na 1 hodinu naložit do mléka, odblanit, nakrájet na plátky, obalit v mouce.
Na velké pánvi rozpustit máslo, přidat cibuli, kmín, smažit 4 minuty, míchat, přidat játra, prudce osmažit.
Játra vyndat na talíř, opepřit, osolit, přikrýt alobalem.
Na pánev přidat vývar, provařit, sundat z plotny, vmíchat ½ lžíce másla.
Příloha: vařené brambory.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr.
 
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
