- 0,5 kg skopových vnitřností (srdce, játra, ledvinky), nakrájet na kostky 1 cm
- 4 lžíce sádla
- 2 brambory, uvařit, oloupat, nakrájet na kostičky 1 cm
- hovězí vývar
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 1 baklažán, oloupat, nakrájet na kostičky 1 cm
- 1 fenykl, nakrájet na kostičky 1 cm
- 1 červená paprika, nakrájet na kostičky 1 cm
- 1 zelená paprika, nakrájet na kostičky 1 cm
- 3 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 1 lžička tymiánu
- pepř
- sůl
1. V kastrolu rozehřát 2 lžíce sádla, přidat brambory, opékat 5 minut.
2. Přidat cibuli, když začne zlátnout přidat tymián, fenykl, papriky, baklažán, česnek.
3. Osmažit, až zelenina zkaramelizuje, občas míchat, před koncem přidat trochu vývaru, promíchat, dát stranou.
4. Na pánvi rozehřát 2 lžíce sádla, postupně osmažit vnitřnosti, každou várku cca 2 minuty.
5. Maso dát okapat na cedník a přidat k zelenině, osolit, opepřit, promíchat.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Cabernet Sauvignon.