- celé kuře, rozdělit na logické díly
- ¼ l bílého vína
- ½ l drůbežího vývaru
- 1 bobkový list
- 2 zrnka nového koření
- 3 zrnka celého pepře
- hladká mouka
- strouhanka
- petržel
- citrón
- pepř
- citrón
- sůl
Omáčka
- 1 ½ lžíce hladké mouky
- 1 ½ lžíce másla
- 1 malá petržel, hrubě nakrájet
- kousek celere, hrubě nakrájet
- ½ malé mrkve, hrubě nakrájet
- 1 malá cibule, hrubě nakrájet
- ořez
- 2 stroužky česneku, rozpůlit
- 3 kuličky pepře
- 1 bobkový list
- drůbeží vývar
- sůl
Omáčka postup:
- do hrnce dát mouku a prohřát, stále míchat
- přidat máslo, 40 sec. zpěnit, zavřít přívod tepla
- za stálého míchání ředit vývarem
- přidat cibuli, mrkev, petržel, celer, česnek, pepř, bobkový list, ořez, vařit 35 minut
- scedit a odvařit na požadovanou hustotu
1. Víno smíchat s vodou, přidat bobkový list, nové koření, celý pepř, dát vařit, do vařící vody dát kuřata na 25 minut vařit, díly kuřete a ve vývaru nechat vychladnout.
2. Maso obalit a opéct v pekáči, obracet.
3. Omáčku ochutit worcesterem, pepřem, solí.
Přílohy: různě upravené brambory, vařená rýže.
Víno: Tramín červený, pozdní sběr; Neuburgské, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
