(Velmi podobná nejznámější americké "A-1 Steak Sauce")
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, rozmixovat
1 cibule, drobně nakrájet
1 stroužek česneku, drobně nakrájet
2 dcl masového vývaru
2 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce octa
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce cukru
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce másla
pepř
sůl
V kastrolu rozpustit máslo, přidat cibuli, když začne mírně žloutnou, přidat česnek.
Když česnek zavoní, přidat ostatní položky, pomalu vařit téměř do zhoustnutí, míchat.
Scedit, dochutit pepřem, solí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




