1,5 kg vepřové kýty
4 dcl drůbežího vývaru
1 lžíce sádla
1 cibule, drobně nakrájet
1 lžíce hladké mouky, krátce opražit
1 lžička rybízové marmelády
2 bobkové listy
5 zrnek pepře
1 lžička šalvěje
pepř
sůl
Marináda
5 dcl červeného vína (Svatovavřinecké)
1 cibule, hrubě nakrájet
5 hřebíčků
6 zrnek celého pepře
1 lžíce šalvěje
2 bobkové listy
1 lžíce strouhané citrónové kůry
Suroviny dát menšího kastrolu, nechat přejít varem, nechat vychladnout.
Maso dát do přiměřené nádoby, zalít vychladlou marinádou, dát do lednice na 48 hodin, pravidelně obracet.
Maso vyndat, nechat 2 hodiny ležet mimo lednici.
V pekáči rozehřát sádlo, maso osmažit ze všech stran, vyndat na talíř, opepřit, osolit.
Do pekáče přidat cibuli, smažit 3 minuty, přidat mouku, míchat 1 minutu, přidat marmeládu, zředit scezenou marinádou, promíchat, přidat šalvěj, bobkové listy, celý pepř, maso i se šťávou, kterou pustilo, doplnit vývarem tak, aby maso bylo z poloviny ponořené, přiklopit pekáč, přivést k varu.
Vložit do trouby rozehřáté na 180°C, dusit 1 hodinu 50 minut. V polovině dušení maso obrátit.
Maso vyndat na talíř, přelít trochou šťávy, přikrýt alobalem, nechat 15 minut ležet.
Ze šťávy vyndat bobkové listy, celé koření, šťávu rozmixovat, dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže, šťouchané brambory.
Prezentace: na polovinu talíře položit porci přílohy na druhou polovinu talíře dva plátky masa, maso přelít šťávou.
Víno: Svatovavřinecké.