Pâté à choux (odpalované těsto)
- 150 ml vody
- 55 g másla
- 85 g hladké mouky, prosít
- 2 vajíčka
- 30 g gorgonzoly, rozdrobit
Ratatouille
- 2 lžíce olivového olej
- ½ cibule, jemně nakrájet
- 1 stroužek česneku, rozdrtit
- ½ zelené papriky, nakrájet
- ½ rajčete, oloupat, nakrájet
- 55g hub, nakrájet na čtvrtky
- 2 lžíce červeného vína (Modrý Portugal)
- 30g rozmixovaných olouaných rajčat bez dužiny
- 30g čerstvého petržele, nakrájet
- pepř
- sůl
1. Na rozehřátou pánev vložit houby, péct 1 minutu, nemíchat.
2. Přidat olivový olej, přidat cibuli, česnek.
3. Když česnek zavoní přidat zelenou papriku, smažit 2 minuty.
3. Přidat krájené rajče, dusit 2 minuty.
4. Přidat červené víno, rozmixovaná rajčata, dusit 5 minut, ochutit pepřem a solí.
Připravit pâté à choux
5. Do kastrolu dát vodu s máslem a ohřát.
6. Přidávat mouku a dobře míchat
7. Vrátit na plotnu a za stálého míchání prohřívat 2 minuty.
8. Když se těsto přestane lepit na stěny, sundat kastrol z plotny.
9. Do těsta zapracovat jedno vejce, pak druhé, vmíchat sýr, vmíchat petržel, vyválet placku.
10. Dno kulatého pekáče vymazat máslem, vyložit těstem, aby překrývalo hrany pekáče.
11. Naplnit ratatouille.
12. Dát pekáč do trouby rozehřáté na 180°C, péct 8-10 minut, až těsto zezlátne.
Hned podávat.