4 vejce, uvařit natvrdo
4 žampióny, odstranit, dřeně, klobouky oloupat, drobně nakrájet
1 menší cibule, nastrouhat
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička majonézy
1 lžička bílého jogurtu
½ lžíce másla
1 lžíce drobně krájené zelené petržele
4 ředkvičky, nakrájet na kolečka
pepř
sůl
Na pánev vložit houby, péct 1 minutu, míchat, přidat máslo, přidat cibuli, smažit 5 minut, míchat, případně přidat máslo.
Vejce rozpůlit, vyndat žloutky.
Do mísy vložit žloutky, obsah pánve, majonézu, jogurt, hořčici, promíchat, dochutit pepřem, solí.
Směs naplnit do bílků.
Prezentace: naplněná vejce posypat zelenou petrželí, obložit kolečky ředkviček.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Ryzlink rýnský.