4 vejce, uvařit natvrdo
4 plátky šunky, drobně nakrájet
1 menší cibule, nastrouhat
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička majonézy
1 lžička bílého jogurtu
½ lžíce másla
1 lžíce drobně krájené pažitky
4 ředkvičky, nakrájet na kolečka
pepř
sůl
Na pánvi rozehřát máslo, přidat cibuli, krátce osmažit, přidat šunku, krátce osmažit.
Vejce rozpůlit, vyndat žloutky.
Do mísy vložit žloutky, obsah pánve, majonézu, jogurt, hořčici, promíchat, dochutit pepřem, solí.
Směs naplnit do bílků.
Prezentace: naplněná vejce posypat zelenou petrželí, obložit kolečky ředkviček.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Sylvánské zelené.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
