- vepřové plátky
1. část přípravy
- 1 mrkev, drobně nakrájet
- 1 petržel, drobně nakrájet
- 10 dkg celere, drobně nakrájet
- 1 cibule, drobně nakrájet
- ½ lžičky tymiánu
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
2. část přípravy
- 1 stroužek česneku
- ¼ cibule
- 1 malá mrkev, podélně rozpůlit
- 1 malá petržel, podélně rozpůlit
- 10 dkg celere
- 0,5 l hovězího vývaru
- 3 zrnka pepře
- 1 bobkový list
1. část
1. Ve větším kastrolu rozpustit máslo, přidat všechnu drobně krájenou zeleninu, smažit 3 minuty, míchat.
2. Přidat lžíci sádla, tymián, plátky masa, smažit 3 minuty z každé strany.
3. Maso přendat do pekáče.
4. Do kastrolu přidat mouku, promíchat, smažit 1 minutu, zředit vývarem, provařit, míchat, osolit.
5. Do pekáče přidat provařený obsah kastrolu.
6. Pekáč dát do trouby rozehřáté na 180°C, péct 15 minut.
2. část
1. Maso z pekáče vyjmout na talíř, obsah pekáče scedit do menšího kastrolu.
2. Do scezené tekutiny přidat rozpůlenou mrkev a petržel, kousek celere, cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř.
3. Zakryté vařit 20 minut, míchat, scedit. Dochutit pepřem a solí.