- 4 dcl bešamelové omáčky
- 0,5 dcl bílého vína
- 1 lžíce čerstvého libečku, drobně nakrájet
- ½ cibule, drobně nakrájet
- 1 lžíce šunky krájené na nudličky
- pepř
- sůl
Všechno promíchat, prohřát.
Ke smaženým masům.
Bešamelová Omáčka
- 25 g másla
- 25 g hladké mouky
- 6 dcl mléka
- na špičku nože muškátový oříšek
- 4 hřebíčky
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
1. Do kastrolu vlít mléko, přidat hřebíčky, bobkový list, muškátový oříšek, přivést k varu, sundat z ohně a nechat 15 minut
stát, pak přecedit.
2. Opražit mouku, přidat máslo a udělat jíšku, ředit teplým převařeným mlékem, vařit 1 hodinu, podle potřeby přidávat
mléko.