800 g kuřecích křidélek
2 lžičky drobně strouhaného zázvoru
1 lžíce jarní cibulky, drobně nakrájet
1 lžíce červeného dezertního vína
4 lžičky pepře
2 lžičky soli
1 dcl stolního oleje
Do mísy vložit jarní cibulku, zázvor, dezertní víno, sůl, promíchat.
Do mísy přidat křidélka, promíchat, marinovat 20 minut.
V pánvi rozehřát olej, přidat křidélka, osmažit, až jsou křupavá.
Křidélka dát do sítka okapat, rozprostřít na talíř, posypat pepřem.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




