500 g malých okurek
200 g kapií
1 lžíce sezamového oleje
½ lžičky soli
Kapie nakrájet na proužky, překrájet na poloviční délku okurek.
U okurek odříznout oba konce, podélně rozdělit na čtyři díly, dát do mísy, přidat sůl, nechat ležet cca 1 hodinu.
Slít vodu z mísy, okurky vyždímat, vrátit do mísy, přidat kapie, mírně osolit, přidat sezamový olej, promíchat.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




