- 2 lžičky drobně nakrájeného zázvoru
- 2 stroužky drobně krájeného česneku
- 1 kuřecí prsa, nakrájet na proužky
- 1 lžička chilli
- 2 lžičky koření 5 vůní
- 100 g nudlí
Omáčka
- 2 lžíce medu
- ¼ hrnku kuřecího vývaru
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička maizeny
1. Opéct kuřecí prsa.
2. Na oleji opéct zázvor a česnek, přidat opečené maso, chilli, koření 5 vůní.
3. Uvařit nudle a nechat vychladnout.
4. Nalít med do kastrolku, přidat vývar, maizenu a sojovou omáčku a provařit.
5. Na talíř položit nudle, na ně maso a přelít omáčkou.
Víno: Ryzlink vlašský, pozdní sběr.