- 4 větší filety z amura, kapra, tolstolobika nebo tresky, osolit
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 mrkev, drobně nakájet
- 1 stonek celere, drobně nakrájet
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 500g čočky
- 1 bobkový list
- 1,5 zeleninového vývaru
- 1 lžíce rozdrobeného chleba
- 1 lžička, čerstvého rozmarýnu, drobně nakrájet
- 1 lžička tymiánových lístků, drobně nakrájet
- 100g černých oliv
- pepř
- sůl
1. Rozehřát troubu na 180°C.
2. Ve větším hrnci rozehřát lžící másla, osmažit mrkev, celer, přidat cibuli, promíchat. 
3. Přidat čočku, bobkový list, promíchat, přidat vývar, vařit, až je čočka měkká.
4. Rozmixovat chleba, olivy, rozmarýn, tymián, 1 lžíce másla a 1 lžíci olivového oleje.
5. Pekáč vyložit alobalem, alobal potřít máslem, posypat pepřem, solí, položit filety, překrýt rozmixovanou směsí, tu přitlačit na filety. Dát do trouby, péct 12 minut.
Prezentace: na talíř vložit čočku, na ni položit filet s propečenou směsí.
Víno: Ryzling vlašský, kabinet.
 
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
