
Tuňák, absolutně čisté maso s absolutní chutí. Jednoznačná volba pro příjemný oběd s dokonalým chuťovým zážitkem. Modrý Portugal je pak víno, které si bude se skvěle připraveným tuňákem výtečně rozumět.
250 g filetů z ryby, osolit, opepřit
3 lžičky olivového oleje
1 lžíce másla
1 šalotka, drobně nakrájet
½ červené papriky, drobně nakrájet
½ zelené papriky, drobně nakrájet
3 stroužky česneku, drobně nakrájet
1 malá brambora, oloupat nakrájet na male kostičky
450 g rajčat, oloupat, drobně nakrájet  
1½ hrnku rybího vývaru, nebo drůbežího vývaru
1 dcl bílého vína
2 lžičky mleté papriky
½ lžičky pepře
sůl
1 lžička petržele drobně nakrájet 
1. V nízkém kastrolu rozehřát máslo, přidat olej, osmažit bramboru, přidat papriky, osmažit, přidat šalotku, osmažit, přidat česnek, osmažit, přidat víno, zredukovat o 1/3, přidat rajčata,  krátce dusit, promíchávat.
2. Přidat vývar, dusit 20 minut, občas promíchat.
3. Na pánvi rozpustit máslo, osmažit rybu, cca 7 minut na každé straně, 
Příloha: vařená rýže.
Víno: Modrý Portugal.
 
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
