- 300 g drůbežích jater
- 2 lžíce sádla na smažení
- 2 cibule, nakrájet na osminky
- 4 lžíce worcesteru
- 4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- 4 lžíce brusinkového kompotu
- 8 lžic červeného vína
- 3 dcl drůbežího vývaru
- pepř
- sůl
1. V kastrole rozpustit sádlo, osmažit játra, vyndat na talíř.
2. Do kastrolu přidat cibuli, osmažit, přidat česnek, když zavoní, přidat víno, zredukovat, přidat rajčata.
3. Přidat brusinky, worcester, vývar, 15 minut dusit, případně ředit dalším vývarem.
4. Vložit játra, promíchat, osolit, opepřit.
Příloha: bramborové rarášky
- 6 velkých nahrubo strouhaných brambory
- 2 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku, prolisovat
- majoránka
- pepř
- sůl
- sádlo na smažení
1. Všechno smíchat.
2. V pánvi rozpálit větší množství oleje, lžičkou nabírat těsto a vkládat na pánev, smažit, míchat.
Víno: Rulandské modré.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




