500 g vařených drštěk, nakrájet na tenké proužky
1 lžíce sádla
1 cibule, drobně nakrájet
4 stroužky česneku, nakrájet na plátky
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
1 chilli paprička, drobně nakrájet
1 lžíce mouky, krátce opražit
2 dcl drůbežího vývaru
4 dcl červeného vína (Svatovavřinecké)
½ lžičky šalvěje
½ lžičky tymiánu
½ lžičky cukru
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat cukr, nechat zkaramelizovat, přidat chilli papričku, cibuli, smažit 6 minut, míchat.
Přidat česnek, když zavoní, přidat mouku, 1 minutu míchat, zředit vínem, přidat šalvěj, tymián, zredukovat na ¼, přidat dršťky, vývar, vařit 10 minut.
Příloha: bílé pečivo
Víno: Svatovavřinecké
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




