- 750g vepřové kýty, nakrájet na proužky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule, drobně nakrájet
- 2 feferonky, drobně nakrájet
- 3 rajčata, oloupat, rozmixovat
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 3 dcl hovězího vývaru
- strouhaný křen
- zelená petržel, drobně nakrájet
- pepř
- sůl
1. Maso, osolit, opepřit a promíchat s kukuřičným škrobem.
2. V kastrolu rozpustit sádlo, krátce osmažit maso, maso do sítka okapat.
3. Přidat cibuli, osmažit, až začne mírně hnědnou, přidat mouku, promíchat, přidat vývar, promíchat.
4. Přidat feferonky, rajčata, worcestrovou omáčku, maso, dusit do měkka, dochutit pepřem a solí.
Příloha: chleba, opečené brambory, šťouchané brambory.
Prezentace: na polovinu talíře vložit masovou směs, tu posypat strouhaným křenem, na druhou polovinu talíře položit opečené brambory, posypat petrželí.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




