2 vepřová kolena
2 l drůbežího vývaru
1 cibule, hrubě nakrájet
1 mrkev, hrubě nakrájet
kousek celeru, hrubě nakrájet
1/3 pórku
4 bobkové listy
1 lžička tymiánu
1 hrst petržele
10 zrnek pepře
1 lžička soli
Do hrnce nalít vodu, přivést k varu, vložit kolena, vařit 5 minut.
Kolena vyjmout, vodu vylít.
Hrnec vymýt, přidat vývar, přivést k varu, vložit kolena, případně doplnit vývar, aby kolena byla ponořená.
Přidat cibuli, mrkev, celer, pórek, bobkové listy, tymián, sůl, vařit pomalým varem cca 2½ hodiny.
Příloha: chleba, strouhaný křen, hořčice.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




