1 kg vepřové plece, nakrájet na kostky 3 cm
2 cibule, drobně nakrájet
3 stroužky česneku, rozmačkat
2 lžíce sádla
2 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakájet
1 lžíce kvalitního rajského protlaku
½ lžičky kmínu
4 dcl vody nebo masového vývaru
1 lžíce mouky, v kastrolku krátce opražit
pepř
sůl
Ve větším kastrole rozehřát sádlo, přidat maso, osolit, opepřit, osmažit.
Maso vyndat do pekáče.
Do kastrolu přidat cibuli, smažit, až začne mírně hnědnout, přidat rajčata, rajský protlak, kmín, česnek, pepř, sůl, mouku, přidat vývar, dusit 5 minut.
Obsah kastrolu přidat do pekáče, vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct, až je maso měkké, podlévat.
Příloha: vařené brambory, pečené brambory, šťouchané brambory.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




