- 1 králík, rozdělit na logické díly
- 50 g špeku, na prošpikování králíka
- 50 g špeku, drobně nakrájet, na smažení
- 1 mrkev, drobně nakrájet
- 1/8 celere, drobně nakrájet
- 1 petržel, drobně nakrájet
- 1 velká cibule, drobně nakrájet
- 1 lžička rybízového džemu
- 2 plátky citrónu
- ½ lžičky oregana
- 1 bobkový list
- ½ lžičky šalvěje
- ½ lžičky rozmarýnu
- 2 zrnka nového koření
- 2 zrnka jalovce
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce másla, na jíšku
- 1 lžíce hladké mouky, na jíšku
- 0,75 l hovězího vývaru, na ředění jíšky
- 1 lžíce smetany
- pepř
- sůl
1. Udělat jíšku, zředit polovinou vývaru, vařit 35 minut, míchat. 
2. V kastrolu na špeku osmažit celer, petržel, mrkev, cibuli.
3. Do pekáče dát alobal, na alobal dát sůl, opečenou zeleninu a všechno mimo másla, smetany, mouky, hladké mouky.
4. Navrch položit osolené maso, zalít zbytkem vývaru péct při 220°C 15 minut pak při 160°C cca 60 minut. 
5. Z pekáče vyndat maso, citrón, bobkový list.
6. Do provařené jíšky přidat šťávu z pekáče včetně zeleniny, zredukovat na požadovanou hustotu, přidat lžíci smetany.
7. Ochutit pepřem, solí.
Víno: Muškát moravský.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
