- 1 králík, naporcovat na větší díly, opepřit, osolit, posypat hladkou moukou
- 1 lžíce hladké mouky
- 50 g špeku
- ½ lžíce másla
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 1/8 celer, drobně nakrájet
- 1 mrkev, drobně nakrájet
- 1 petržel, drobně nakrájet
- 0,5 l drůbežího vývaru
- 1 dcl bílé vína
- 1 bobkový list
- 4 zrnka celého pepře
- 2 zrnka jalovce, rozmačkat
- celý česnek, hrubě nakrájet
- 1 chilli paprička
- 4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- pepř
- sůl
1. V kastrole rozpustit máslo, přidat špek, přidat maso, osmažit, vyndat na talíř
2. Přidat ořez, celer, mrkev, petržel, osmažit, přidat cibuli, osmažit, přidat česnek, celý pepř, bobkový list, jalovec, chilli papričku.
3. Přidat maso, přidat víno, zredukovat.
4. Přidat vývar, rajčata, pepř, sůl, dusit v tlakovém hrnci cca 40 minut.
Víno: Irasi-Oliver.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




