80 dkg telecí kýty
hovězí vývar na podlití
1 lžíce másla
½ lžíce hladké mouky
pepř
sůl
Nádivka
15 dkg vepřového (ramínko)
10 dkg uzeného masa
2 žloutky
½ cibule
2 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
špetka muškátového květu
½ lžíce másla
sůl
Vepřové maso a uzené maso umlít na strojku nebo rozmixovat. Dát do misky, osolit, přidat ostatní položky, dobře promíchat.
Maso nakrájet na plátky, naklepat, opepřit, osolit, potřít nádivkou, zabalit, ovázat nití, obalit v mouce.
V pekáči rozpustit máslo, přidat závitky, mírně podlít horkým vývarem, dát přikryté do trouby rozehřáté na 180°C. Péct 50 minut. V polovině pečení obrátit, občas podlít horkým vývarem.
Příloha: bramborová kaše, šťouchané brambory, vařená rýže.
Víno: Pálava.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
