80 dkg telecí kýty
hovězí vývar na podlití
1 lžíce másla
½ lžíce hladké mouky
pepř
sůl
Nádivka
15 dkg vepřového (ramínko)
10 dkg uzeného masa
2 žloutky
½ cibule
2 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
špetka muškátového květu
½ lžíce másla
sůl
Vepřové maso a uzené maso umlít na strojku nebo rozmixovat. Dát do misky, osolit, přidat ostatní položky, dobře promíchat.
Maso nakrájet na plátky, naklepat, opepřit, osolit, potřít nádivkou, zabalit, ovázat nití, obalit v mouce.
V pekáči rozpustit máslo, přidat závitky, mírně podlít horkým vývarem, dát přikryté do trouby rozehřáté na 180°C. Péct 50 minut. V polovině pečení obrátit, občas podlít horkým vývarem.
Příloha: bramborová kaše, šťouchané brambory, vařená rýže.
Víno: Pálava.