- 0,5 kg středních krevet
- 0,5 kuřecího masa, nakrájet na kostičky 1 cm
- pikantní klobása (čabajka), drobně nakrájet
- 1 lžíce creole na ochucení
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 2 hrnky cibule, drobně nakrájet
- 1 zelená paprika, drobně nakrájet
- ½ hrnku celeru, drobně nakrájet
- 3 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 6 rajčat bez slupky, drobně nakrájet
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce pálivé omáčky
- ¾ hrnku rýže
- 5 hrnků kuřecího vývaru
- ½ lžíce papriky
- ½ lžičky tymiánu
- sůl
- bílý pepř
- 2½ hrnku rýže
1. Ve velkém hrnci smíchat krevety, kuřecí maso a creole.
2. Na olivovém oleji smažit 3 minuty cibuli, pepř a celer, pak přidat česnek, rajčata, bobkový list, worcestrovou a pálivou omáčku, vmíchat rýži a přidávat vývar a pomalu vařit 15 minut odkryté, jako rizoto.
3. Přidat kuřecí maso, klobásu a přikrýt a dusit dalších 7 minut, podle potřeby dolévat vývar.
4. Přidat krevety dusit dalších 5 minut, osolit, opepřit, podle potřeby dolévat vývar.
Creole
- 2½ lžičky papriky
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce česnekového prášku
- 1 lžíce černého pepře
- 1 lžíce cibulového prášku
- 1 lžíce bílého pepře
- 1 lžíce sušeného oregána
- 1 lžíce sušeného tymiánu
Promíchat.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr; Neuburgské, pozdní sběr.