750 g slávek (jen zavřené, i pootevřené vyhodit)
3 dcl bílého vína (Chardonnay)
8 třešňových rajčat, přepůlit
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
½ hrsti bazalky, natrhat
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
½ lžičky sušené chilli papričky
1 čerstvá chilli paprička, drobně nakrájet
pepř
sůl
V hlubší pánvi rozehřát olej, přidat česnek, sušené chilli papričky, když česnek zavoní, přidat rajčata, promíchat.
Přidat slávky, promíchat, přidat víno, bazalku, petržel, čerstvou chilli papričku, pepř, sůl.
Dusit 3 minuty, míchat. Slávky, které se neotevřely vyhodit.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




