Připravujeme pouze mušle uzavřené. Mušle, které jsou otevřené, a to otevřené i nepatrně, je nutné vyhodit.
Zde striktně platí: otevřené, neznamená zavřené.
Na 1 porci počítáme 450 g mušlí.
900 g mušlí
1 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, nakrájet na plátky
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína (Chardonnay)
5 dcl rybího, nebo zeleninového vývaru
Ve větším hrnci rozehřát máslo, olivový olej, přidat cibuli, smažit 4 minuty, přidat česnek, když zavoní, přidat mušle, víno, vývar, přiklopit, dusit, až se mušle otevřou.
Když se mušle otevřou, protřást, slít. Mušle, které se neotevřely vyhodit.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




