½ ledového salátu, drobně nakrájet
¼ hlávkového salátu, drobně nakrájet
1 čekanka, drobně nakrájet
½ svazku řeřichy, natrhat
6 plátků libové slaniny, drobně nakrájet, osmažit
3 zralá avokáda, nakrájet na proužky 2 cm
2 kuřecí prsa, uvařit, drobně nakrájet
2 rajčata, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
2 vejce, uvařit natvrdo, oddělit bílek a žloutek, bílek a drobně nakrájet
2 lžíce pažitky
Všechny suroviny vložit do mísy, opatrně promíchat.
Přelít zálivkou.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.
Zálivka
1 lžíce octa
1 lžíce francouzské hořčice
15 oliv bez pecek, nakrájet na půlky
3 lžíce drobně krájené nivy, drobně nakrájet
7 lžic olivového oleje
pepř
sůl
V misce smíchat ocet, sůl, pepř, hořčici.
Přidat olivový olej (slunečnicový).